14.2.2017 Op 3 december 2009 zag ik hem de eerste en enige keer. Al Jarreau. De man die ik voornamelijk kende van Roof Garden. Een nummer waarin hij zo bijzonder zong. Al Jarreau was een prachtige zanger. Innemend en inspirerend. Zijn concerten in Nederland waren steevast uitverkocht. En in  2008 kreeg hij een Jazz Edison voor zijn gehele oeuvre. Die avond was hij in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag. Hij trad op met het Metropole Orkest en de zaal was afgeladen vol. Organisator was The Hague Jazz, inmiddels ter ziele gegaan.

Voorafgaande aan het optreden vroeg men hem in een interview: “Zijn er nog dingen die u nog eens zou willen doen of bereiken?” Zijn antwoord liet niets te wensen over: “Ik zou het gewoon fantastisch vinden als ik ook de komende twintig jaar nog kan en mag optreden!”.

2 dagen geleden overleed hij. Rest in Peace Al Jarreau!

al jarreau en concertgebouworkest tijdens een optreden in het Dr Anton Philipstheater in Den Haag
Al Jarreau en het Metropole Orkest tijdens het optreden in het Dr Anton Philipstheater in Den Haag 3-12-2009

 

tekst en beeld: Maurits van Hout

all rights reserved.