29.1.2017 Een lange rij wachtenden voor de ingang van de zaal in Theater Dakota. Alle stoelen bezet en een concert dat later begon. Opvallende toestanden die we niet gewend zijn bij Dakota. Reden: Fay Claassen kwam langs in het kader van haar cd promotietour “Luck child”. Net als eerder bij haar “Tribute to Rita Reys” optreden in Dakota dus weer een uitverkocht huis en veel enthousiasme. Een prima start met nummers als “Blackbird” en “Song of life” en absolute hoogtepunten bij nummers als “luck child”, “In a sentimental mood” en “Finding you”. Fay Claassen  beschikt over een bijzondere stem, inmiddels iets dieper door de tijd met veel variatie. Merkbaar was dat het allemaal stukken waren die persoonlijk waren. Elk stuk had een eigen verhaaltje waarom het op de cd moest staan, zoals bijvoorbeeld “One trick Pony” van Paul Simon. Het concert werd daardoor een soort van intieme kennismaking met Fay die een inkijkje gaf in wie ze was en hoe bijvoorbeeld een nummer tot stand kwam. Dat maakte het een concert dat de aanwezigen raakte. De nummers die werden ondersteund door gast Toon Roos gaven het concert een bijzonder tintje. Prima keuzes van Fay Claassen. Voor wie haar nog willen zien: oa. 14.2 as in Amsterdam en 24.2 in Utrecht. Check anders haar site.

 

tekst en beeld: copyright maurits van hout

gezien: Fay Claassen -Luck Child tour

Theater Dakota-Den Haag

organisatie: ProJazz Den Haag