Na het prachtige optreden van de jonge Floris Kappeyne was het de beurt aan het Sjors Segaar Trio aangevuld met zangeres Liesbeth Kooymans. Pianist Segaar had zelf eerder ook al het Prinses Christina Concours gewonnen en sloot in dat opzicht perfect aan op zijn voorganger. Toch was het compleet anders. Segaar zit namelijk veel meer naar de fusion kant en laat andere invloeden in zijn muziek horen. Na Kappeyne even schakelen, maar absoluut de moeite waard. Segaar speelt met veel passie en haalt alles uit zijn piano. De synergie die ik echter zag bij het trio van Kappeyne zag ik echter niet terug. Daarvoor is voor mij het verschil tussen Segaar en de rest te groot. Zangeres Kooymans zong verdienstelijk en wist bij vlagen een uitstekend niveau te halen. Niet alle nummers vond ik even mooi, maar technisch was het goed en de opleiding bij Fay Claassen, de “scat – koningin” van Nederland, heeft zijn vruchten absoluut afgeworpen. Een prima afsluiting van een mooie middag in Dakota. Wederom een goede programmering van ProJazz Den Haag.

Deze slideshow vereist JavaScript.