26.3.2013. Met een perspresentatie in het auditorium van het Muziekcentrum van Gent is de aftrap genomen voor Gent Jazz 2013. Voor 2013 zet Gent een degelijk programma neer omdat er een groot aantal bekende en beproefde artiesten staan op het hoofdpodium die hun naam al ruim gevestigd hebben en zeker niet alleen in Gent. Denk maar aan Jamie Cullum, Elvis Costello, Bobby Womack,  Joe Lovano, Diana Krall en John Zorn. Maar het zou Gent Jazz niet zijn als er niet nog een of andere grote jazzlegende zat aan te komen. Er staan namelijk nog een paar vraagtekens open en dat houdt het spannend.  We wachten af. Spannende accenten zijn er echter ook. Zo kijk ik uit naar het nieuwe Garden Stage Podium waar in tegenstelling tot andere jaren telkens gespeeld gaat worden wanneer het hoofdpodium leeg is. Dit podium wordt geen achterafpodiumpje voor jong talent, maar een springplank voor mensen die zich al op diverse plaatsen bewezen hebben. En dat op een volwaardig podium. Artiesten als Cécile McLorin Salvant uit de VS (winnares Thelonious Monk Jazz Comeptition 2010) en bassist Salvatore La Rocca maken zeker nieuwsgierig. Verder is er op tussen 20 en 28 juli een mooie expositie te zien van het Obsessions Collective  (opgericht door John Zorn) in de galerij in de Zebrastraat.

Festivaldirecteur Bertrand Flamang spreekt de pers toe, naast hem Schepen (wethouder) Storms van Cultuur in Gent.
Festivaldirecteur Bertrand Flamang spreekt de pers toe, naast hem Schepen (wethouder) Storms van Cultuur in Gent.