2.12.2013. Op 22 november j.l. presenteerden Marc van Vugt en Ineke Vandoorn hun cd “White” in het Mirliton theater in Utrecht. Het optreden was een onderdeel van de U Jazz “In de club” concerten. Deze avond was het concert volledig uitverkocht. Niet gek, want door de jaren heen verzamelde het duo een aardige schare liefhebbers om hen heen. Dit is inmiddels alweer hun tiende cd en het is daarom ook niet vreemd dat het geheel deze avond een perfecte match vormt. Tijdens het ene nummer is het zangeres Vandoorn die je met haar stem meeneemt in Zuid Amerikaanse sferen (“Black Belt”), terwijl het juist gitarist Van Vugt en bassist Paul Berner zijn die samen met drummer Michael Vatcher het nummer “Sunny side up”  dragen in een heerlijke jazzsetting. Er wordt veel gebruik gemaakt van sampling (klankvervorming) en meestal pakt dit mooi uit. Waar het in ieder geval voor zorgt is een leuke variatie, zodat het muzikaal nooit verveelt. Mij persoonlijk beviel de titelsong “White” erg goed, net als het nummer “ACB” dat volgens Vandoorn staat voor “After Carla Bley” (?) Dit laatste nummer vooral omdat het een swingend uptempo nummer is dat je meeneemt naar de finale van het concert en “White” vooral omdat het mooi verhalend is en ruimte op een mooie jazzy manier beschrijft. Al met al een  leuk concert passend in een rij van prima U Jazz concerten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gezien: 22.11.2013 U Jazz in de club: Ineke Vandoorn en Marc Van Vugt CD Presentatie White

fotografie en tekst: Maurits van Hout