Er komt weer een mooi festival aan. Dit keer in Eindhoven, waar voor de negende keer het festival So What’s Next? wordt georganiseerd. Van origine was het 1 dag, tegenwoordig 3 dagen. Doel van het festival is om een breed publiek in contact te brengen met nieuwe namen uit de jazzscene aangevuld met uiteraard gearriveerde muzikanten. Gelet op de vele stromingen in de jazz een festival met voor iedereen iets.

Het festival is zoals gezegd gesplitst in drie dagen. Op vrijdag 28 oktober de clubnight met dj’s en de uitstekende Sven Hammond Band, de traditionele festivaldag op zaterdag 29 oktober en de “open” dag op de zondag (30-10) met concerten door de hele stad op bijzondere plekken.

De festivalavond zaterdag 29-10

Dit is een avond met bijzondere artiesten/muzikanten. Denk bijvoorbeeld aan Archie Shepp (zie ook Gent Jazz), James Brandon Lewis, Ashley Henry, Lady Blackbird en van Nederlandse bodem o.a.: Karsu, Hans Dulfer, Kika Sprangers en Bruut!

Er zijn nog steeds kaarten verkrijgbaar via de site van het Muziekgebouw Eindhoven.

Hieronder een paar foto’s van wat er te wachten valt:

Wat mij betreft zijn deze namen allemaal aanraders! Verder gewoon gaan luisteren en genieten, kies wellicht een naam die je niet kent. Het is allemaal de moeite waard.

Verrassende zondag!

Op de zondag concerten door het hele centrum met verrassende plekken zoals de kapel van Domus Dela. Hier zit van alles tussen. Ik zou denken aan Kruidkoek, Bart Wirtz Trio, Veronica Harcsa Quartet, maar ook bijvoorbeeld Tumult. Heerlijk een middagje muziek proeven. Lees hier hoe dat bijvoorbeeld vorig jaar was.

Wojtek Justyna Treeoh, tijdens So What’s Next vorig jaar in Dynamo.

Mooie geschiedenis inmiddels

Indrukwekkend is de lijst van muzikanten die eerder al bij So What’s Next? op het podium stonden. Klik maar op deze link: https://sowhatsnext.nl/over-swn

Via deze links kun je verslagen lezen van eerdere jaren:

2021

2016

2016

2015

2013

2013

Tot zover So What’s Next? veel plezier iedereen die gaat!