23.10.2017. Het was een bijzonder optreden in Parijs afgelopen zaterdag. In de New Morning Club in Parijs, waar al vele jazzlegendes op het podium stonden, was het de beurt aan één van de grootste Afrikaanse muzikanten; saxofonist Orlando Julius. Hij speelde op zijn beurt met namen als Marvin Gaye, Curtis Mayfield en Gill Scott Heron om er een paar te noemen. Daarnaast inspireerde hij veel Afrikaanse muzikanten zoals Fela Kuti.

Het optreden begon een uur te laat dankzij het missen van een vliegtuig. Het wachten in de steeg voor de club was amusant. Wat een nachtleven kent Parijs. Bij opkomst fluisterde de zangeres die erbij was in zijn oor: “Zeg maar even sorry voor het wachten!”.Op dat moment had de begeleidingsband the Heliocentrics uit Londen het publiek al aardig opgewarmd.

Muzikaal was het een mix tussen Afrobeat, reggae, funk en jazz en op het podium gebeurde er van alles. De zangeres wiens naam ik niet ken zweepte het publiek op met fysieke provocaties en uitspraken en de Heliotronics zetten een stevige toon waar Julius tussendoor speelde. Dat deed hij niet slecht, al leek hij niet meer de hoeveelheid lucht te hebben die hem ooit de status bezorgden. Prima optreden in een legendarische club, waar ik bij toeval terecht kwam.

Ga je naar Parijs; The New Morning Club!