19 juni. Alweer een tijdje terug, maar ik wilde jullie deze sfeerimpressie van Jazz Breda niet besparen. In Breda vond in het weekeinde van 25 tot en met 28 mei 2017 Jazz Breda plaats. Het openluchtfestival vond plaats op diverse podia in de binnenstad. Waarmee direct een verklaring was voor het succes. Het was jazz-a-porter oftewel Jazz dat je meeneemt terwijl je andere dingen doet. Winkelen, boodschappen doen, even op een terrasje zitten, overal was jazz.

Tijdens mijn bezoek was het zondagmiddag en ondanks het redelijk vroege tijdstip (tussen 14 en 16 uur) was er veel publiek. Niet alle podia uiteraard. Daar waar de mix met bijvoorbeeld een terrasje niet goed te maken was, moesten de artiesten het hebben van de echte muziekliefhebbers. En die waren er ook voldoende.

Prima festival met leuke sfeer. Tot volgend jaar!

 

 

Gezien: Jazz Breda

beeld en tekst:

maurits van hout

all rights reserved