22.8.2016. Vandaag kwam het treurige nieuws naar buiten dat Toots Thielemans is overleden. Jean “Toots” Thielemans is 94 geworden. 2 jaar geleden was ik getuige van zijn laatste optreden op Jazz Middelheim. Hij had toen al afscheid genomen, maar kwam tijdens een tribute nog even het podium op. Persoonlijk heb ik hem 2 keer kort gesproken. Opvallend bij Toots was zijn humor. Als hij gefotografeerd werd tijdens een optreden zag het meestal zwart van de fotografen. Toots moest daar eigenlijk wel om lachen. Soms ging ie klikgeluidjes maken. Hij zag de waanzin wel in van allemaal “dezelfde” foto. Toots was altijd vriendelijk naar zijn publiek. Maakte grapjes en speelde tot het niet meer kon. Toots bedankt voor alle lol en je mooie muziek. Ik hou in herinnering al die avonden in Middelheim waar het stijf uitverkocht was en je al die mensen betoverde…. Rust zacht, je hebt het meer dan verdiend!

Toots Thielemans tijdens zijn optreden op Jazz Middelheim 2013. Altijd in contact met de mensen, altijd humorvol.
Toots Thielemans tijdens zijn optreden op Jazz Middelheim 2013. Altijd in contact met de mensen, altijd humorvol.