16.7.2016 Dag 6 (15 juli) stond in het teken van de wereldmuziek. Althans zo leek het wel te beginnen. Want de middag was nog maar net bezig en daar stond Daymé Arocena op het podium. Een kleine donkere vrouw (ik schat 1,50 meter) in een witte jurk met witte tulbad en opvallend: op blote voeten. In deze kleine vrouw bleek echter veel power te schuilen.Cubaanse muziek met andere invloeden en een dijk van een stem. Met haar brede glimlach pakt ze het publiek in. Leuke vrolijke muziek over liefde, de wereld etc. Leuk concert.

 

Ofschoon de derde act ook uit Cuba kwam, werd het zeker geen wereldmuziekdag. Immers band twee The Budos Band uit de USA brachten gewoon bij vlagen snoeiharde rock en blues. Dat deden ze met veel power en enthousiasme. Niet altijd even zuiver, maar aanstekelijk zeker. Het publiek moest het ook ontgelden Want de heren kwamen het podium op met Duvels (bier) en de percussionist zelfs met een fles whiskey. Zo’n optreden is dus niet onbeperkt qua tijd (knipoog). Qua bier echter prima geïntegreerd in België!

 

Hoe mooi is het als je een tweeling krijgt? Wie het weet mag het zeggen, maar als jouw dochters vervolgens ook nog in jouw muzikale voetsporen treden is het helemaal mooi.Het overkwam de inmiddels overleden Miguel Diaz van de Buena Vista Social Club. De band heet Ibeyi (oftewel tweeling). Hun muziek lijkt echter in de verste verte niet op de BVSC of het zou de percussie moeten zijn. Nee, het is moderne muziek. De twee meiden zoeken naar klanken, geluiden, mengen geluiden en zingen niet zoetgevooisd. Soms lijken ze wat teveel zoekende. Maar verrassend is het zeker als de twee dames bezig zijn op hun eiland van muziek daar op dat grote podium. Nieuw vanuit Cuba… gaat dat zien…

 

Tussen de bedrijven door stond in de Garden Stage Day Fly. En om eerlijk te zijn ik vond de stem niet echt aangenaam om naar te luisteren. Een iets mindere act.

Day Fly_072.jpg

Het laatste optreden van de vrijdag was een optreden van St Germain uit Frankrijk. Electronische muziek met zang. Helaas waren er vooraf veel beperkingen voor de fotografen en moesten er nogal strikte contracten worden ingevuld. Hierdoor geen verslag en of foto’s van dit concert.