26.01.2016. In een redelijk goed gevuld Lantaren Venster in Rotterdam was het zaterdag 23 januari  een prima optreden van het Enrico Pieranunzi trio. Het begon allemaal vrij rustig, maar eenmaal op stoom gekomen bleken het meesterwerken. Daar waar het pianospel van Pieranunzi vaak tegen het klassieke aanzat waren het juist bij de ballads prachtige interventies van onder andere bassist Somsen, waardoor het prachtige improvisatiemuziek werd. Echter nooit zwaar of lastig om naar te luisteren. Er zat altijd vaart in het optreden en soms had ik zelfs het idee dat het bijna een commercieel optreden was. Dat was het niet, maar men speelde vlekkeloos en overgangen waren vrijwel naadloos. Jazz om van te genieten. Avontuurlijk en dus boeiend, zonder dat het zichzelf verloor in te ver doorgedreven passages en muziekstukken.

Een uitgebreider verslag is te vinden op jazzenzo.nl