16.12.2015 Het was zondag de dertiende december een dag om heerlijk binnen te blijven. Althans zo leek het. Joris Roelofs en zijn trio bewezen echter het tegendeel. Samen met Matt Penman (bas) en Ted Poor (drums) zorgde hij voor een verrassende middag. Niet alleen presenteerden ze hun nieuwe  cd “Amateur Dentist”, ze brachten ook een hoop humor. De verder redelijk droge Roelofs had bijvoorbeeld leuke woordspelingen zoals het nummer “Samurai Curtain”, wat is ontstaan vanuit een Nederlands woord dat hij afgrijselijk vindt; “samenreiskorting”.

Heel amusant was ook de intro van het stuk “Amateur Dentist” waarbij je daadwerkelijk het idee had in een tandartsenkamer te zijn waar een “bloedbad” werd aangericht. Muzikaal gezien zaten de stukken prima in elkaar. Een goed ingespeeld trio met perfecte aanvulling van elkaar en voldoende ruimte voor solo. Bassist Penman viel wat mij betreft daar extra op. Roelofs op zijn beurt excelleerde op de basklarinet en vooral zijn manier van doseren van klanken waardoor je stukken op kan bouwen met verschillende fases en episodes is bijzonder.

Uitstekend concert georganiseerd door Pro Jazz Den Haag.

Tekst en beeld: Maurits van Hout

all rights reserved.