23.10.2015

The Children of the light, oftewel het Danilo Perez Trio, deden muzikaal het licht aan in Lantaren Venster in Rotterdam. Een bomvolle zaal genot met volle teugen van het virtuoze spel van de heren die inmiddels al bijna groter zijn als de man wiens begeleiding zij jaren verzorgden: Wayne Shorter. Wat krijg je als je 3 absolute topmuzikanten uit de moderne jazz bij elkaar zet? Children of the light… Zelden sloten artiesten zo perfect bij elkaar aan. Vrijwel elke noot was raak en als de een besloot even rechtsaf te gaan, ging de andere net zo makkelijk mee en was het dus uitdagen en pleasen tegelijkertijd. De enorme lol die deze mannen daardoor met elkaar hadden straalde over op de zaal. Muisstil, maar buitengewoon gul met applaus en meer dan terecht. Of het nu een solo was Perez of juist weer Brian Blade op de drums, alles was even goed. Topconcert.

Beeld en tekst: Maurits van Hout

meer te zien op http://www.jazzenzo.nl