11.10.2015 Het was even wennen, maar Dakota in Den Haag was gisteren stijf uitverkocht. Dringen voor de ingang en een tot aan de nok gevulde zaal. ProJazz Den Haag had het “Tribute to Rita Reys” binnengehaald. Op dit moment toert Fay Claassen met het Peter Beets Trio (de vaste begeleidingsband van wijlen Rita Reys) door de zalen en die zitten overal vol. Door de jaren heen was Rita Reys natuurlijk zo bekend dat een eerbetoon aan haar gewoon weer even de muziek laten herleven betekent. De zaal zat (wellicht daardoor) vol met een gemiddeld ouder publiek dat absoluut enthousiast was.

Claassen en Co deden het goed. Het was een eerbetoon, maar Fay Claassen gaf wel degelijk een eigen invulling aan het oeuvre van Rita Reys. Mooie uithalen en toch volkomen ontspannen. Niet vreemd dat Rita in haar altijd een gedroomde opvolgster zag. De muziek was natuurlijk bekend, maar de accenten die gelegd werden door het Peter Beets Trio waren perfect. Genieten voor de zaal met soms een ontroerend moment zoals het dochtertje van Beets dat bij papa aan de piano kwam kijken. Waar veel artiesten in de stress zouden raken werd dit uitstekend opgelost door Fay Claassen. Goed en leuk optreden.

Gezien: Tribute to Rita Reys Theater Dakota Den Haag, georganiseerd door ProJazz

foto’s en beeld: Maurits van Hout

All rights reserved.