20.4.2015. Met een dubbelconcert van Klatwerk3 gevolgd door Izaline Callister en Ed Verhoeff had ProJazz in Den Haag weer een perfecte avond georganiseerd in het altijd sfeervolle Dakota Theater. Pianist Boelo Klat trapte dus af met zijn trio en dat was gelijk een cd presentatie van zijn nieuwste cd “Eye Opener”. Het werd een gevarieerd concert met popcovers zoals “Pianoman” van Billy Joel, maar ook veel eigen stukken zoals “Song voor my sister” of het prachtige “New York”, dat laat zien dat Klat en zijn trio in staat zijn sferen te vertalen naar muziek. Ook de Eye Opener suite in 3 delen laat een mooie variatie horen en brengt ons van melancholische rustige delen naar strakke snelle jazz. De solo in “Flow” vond ik persoonlijk ook erg mooi. Toegankelijke jazz, vermakelijk en met veel melodie. Plezierig concert.

gezien Klatwerk3 theater Dakota Den Haag 9.4.2015 door Projazz.