25.2.2015. In Utrecht is er een nieuw Tivoli/Vredenburg herrezen. Een prachtig hypermodern concertcentrum met vooral heel veel zalen. Dit betekende voor U Jazz ook nieuwe mogelijkheden, want in plaats van de wat lastig te bereiken, maar wél bijzondere locatie in Hoog Catharijne is er nu een prachtige concertruimte in Vredenburg met alle mogelijkheden.

De “U Jazz-in-de-club”- concerten zijn daarom nu omgedoopt naar “Cloudnights”  en vinden plaats in Club Nine. De aftrap werd gedaan door Trio Rubato met een prima voorprogramma ingevuld door het Lisanne Jacobs Kwartet.

Het Lisanne Jacobs Kwartet verrichte de muzikale aftrap bij de nieuwe reeks concerten in Tivoli/Vredenburg.
Het Lisanne Jacobs Kwartet verrichte de muzikale aftrap bij de nieuwe reeks concerten in Tivoli/Vredenburg.

 

Na Lisanne Jacobs was het tijd voor Trio Rubato. Geen onbekenden in de Utrechtse scene. Met voornamelijk stukken geschreven en gecomponeerd door gitarist Franky Douglas en veel improvisaties wist het Trio Rubato de handen op elkaar te krijgen. Antilliaanse Franky bracht humor in het optreden met leuke anecdotes over titels zoals “Marie Pompoen” (een stuk wat bijna het onofficiële volkslied van Curacao werd) en “Symphony”. Rietblazer Michael Moore wist te boeien met een prachtige ballad op klarinet samen met Douglas na de pauze en trombonist Wolter Wierbos bracht passie en vuur in de stukken. Een prima start voor U-Jazz in Tivoli Vredenburg. Voor meer concerten kijk op: U Jazz Cloudnights.

 

 

 

gezien: 30 jan. 2015