08.05.2014 Singer-songwriter pianiste Jyoti Verhoeff had wel een hele bijzondere manier bedacht om haar nieuwe dubbel cd te presenteren. De pers kreeg namelijk een aantal stukken van de dubbel cd te horen in de beroemde Wisseloord studio’s in Hilversum, waar het album is gemasterd. Voorafgaande aan dit luisterspel (zo moet muziek uit luidsprekers dus klinken!) kregen we een rondleiding door de Wisseloordstudio’s door Fieke van den Hurk die de opnames en het mixen voor haar rekening nam. Daarnaast was er een presentatie van de vrouw die het allemaal “masterde”; Darcy Proper. De middag werd afgesloten door een kort intiem optreden van Jyoti en celliste Maya Fridman.

In de studio kregen we stukken van zowel cd1 (Full Moon) als cd2 (Dark Moon) te horen.  Waar Full Moon rustig en subtiel was, was Dark Moon juist bombastisch en meeslepend. Dark Moon deed me een beetje denken aan Within Temptation en de gothic muziek maar dat was het qua stem dan weer niet. Jyoti kan echter veel variëren met haar stem en voor mij waren de rustigere stukken op  Full Moon zeker zo mooi. Soms leek het allemaal wat ingehouden en zou Jyoti zich nog meer mogen laten gaan qua stem en intensiteit. De muziek is mooi en organisch en het spel van celliste Maya bijzonder. Ik ben benieuwd naar de cd presentatie op 27 juni!

 

Gezien en gehoord: Jyoti Verhoeff, Wisseloord Studio’s Hilversum

Beeld en tekst: Maurits van Hout