29.4.2014 ProJazz in Den Haag houdt wel van een experiment. Zo stond er onlangs al een heuse big band op het programma in het Dakota Theater. Op donderdag 17 april was er weer een bijzondere avond. Schrijver en dichter Toon Tellegen kwam voorlezen uit eigen werk, met in zijn kielzog het Wisselend Toon Kwintet onder leiding van Corrie van Binsbergen. Leuke inspirerende verhalen over het dieren-/insectenrijk met metaforen die gaan over het leven van alle dag, zoals de sprinkhaan die in zijn winkel een portie gerede twijfel verkoopt. Tellegen kan je met zijn stem meenemen en zet een denkbeeldig landschap neer, waar je als luisteraar ingezogen wordt. Op de achtergrond speelden Corrie van Binsbergen op bas en het Wisselend Toonkwintet een belangrijke rol door op belangrijke momenten geluiden te maken die naadloos aansloten bij het verhaal. Vaak met humor, zoals de drummer die tijdens een verhaaltje over een everzwijn de geluiden van het everzwijn nadoet door op twee plastic varkens te bijten. Daarnaast speelden zij de pauzes naadloos aan elkaar. Een leuke verrassende avond waarbij het mooi was om te zien en te horen dat jazz ook ondersteunend kan werken en toch heel mooi kan zijn.

 

Gezien Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet Theater Dakota Den Haag 17.4.2014

organisatie: ProJazz Den Haag

Fotografie en tekst: Maurits van Hout

all rights reserved