23.04.2014. Gisteren werd in het kantoor van hoofdsponsor ING in Antwerpen het definitieve programma voor Jazz Middelheim gepresenteerd. Naast natuurlijk een ode aan festivalheld Toots Thielemans staan er veel gerenommeerde namen uit de internationale jazzscene op het podium. Zo zijn onder andere te bewonderen: Herbie Hancock, Wayne Shorter, Dave Douglas, Ahmad Jamal en Vijay Iyer. Laatstgenoemde is tevens artist in residence, wat betekent dat hij meerdere sets in wisselende samenstellingen zal spelen.

Verder een gloednieuw podium erbij waar tussen de concerten in volop gelegenheid is om nieuwe muziek en nieuwe podiumdoorbraken te horen. Deze Club Stage is ontstaan naar aanleiding van wensen van het publiek. Een andere wens was speciale tarieven voor kinderen en groepskortingen voor jeugd en studenten. Hierdoor blijft jazz toegankelijk voor een groot publiek.

Festival directeur Bertrand Flamang (r) werd ondervraagd door Rob Leurentop van de VRT.
Festival directeur Bertrand Flamang (r) werd ondervraagd door Rob Leurentop van de VRT.

het volledige programma

tickets bestellen