1.4.2014. Zo af en toe is het leuk om eens iets helemaal anders te doen. Vandaar dat ik inging op een verzoek van collega magazine Jazzenzo om foto’s te schieten bij een optreden van de Frans-Malinese band Tamikrest in de Northsea Jazz Club in Amsterdam. Altijd spannend dit soort wereldmuziek. Met een continu strak ritme wist de band allerlei dames voor het podium in beweging te krijgen. Soms liepen de ritmes van drums en slaginstrumenten door elkaar heen, maar er was geen ontkomen aan. En altijd weer die klaagzang van de zangeres er doorheen. Bijzonder optreden. Of ik er vaker naartoe zou gaan weet ik niet, maar voor een keer is dit zeker de moeite waard. Kijk voor een uitgebreid verslag met foto’s van mij op jazzenzo.nl. 

Gezien: Northsea Jazzclub Amsterdam dd 30-3-2014

foto’s maurits van hout