31.3.2014. Onlangs was de perspresentatie van Gent Jazz. Gent Jazz is het grootste jazzfestival in België en brengt naast de pure jazz ook allerlei muziekstromingen met raakvlakken. Het festival is uitgesmeerd over 2 weken met optredens op donderdag tot en met zondag (eerste week) en tot van donderdag tot en met zaterdag in de tweede week. Het gaat om 10 tot en met 19 juli 2014. Op elke dag zijn er optredens op 2 podia, zodat er een muziekprogramma is van de (late) middag tot middernacht.

Topartiesten

De meest opvallende namen zijn op jazzgebied: Brad Mehldau, Hiromi, Chick Corea, Dave Holland, Joshua Redman, Stanley Clarke, Avishai Cohen en Ibrahim Maalouf. Vrijwel allemaal in nieuwe combinaties of projecten en dus de moeite waard. Op de startavond valt verder Bobby McFerrin op en ook de avond met experimentele muziek op 17 juli is de moeite waard. Daarnaast een bijzondere “soul” avond met Charles Bradley en José James. Dit is de slotavond. Nog niet alle dagen zijn volledig gevuld, het aanvullende programma zullen we hier nog melden zodra bekend.

Perfecte combi

Maar niet alleen de muziek is de moeite waard. Er zijn betaalbare hotelarrangementen mogelijk en er zijn zelfs in het festivalhotel Reylof bijzondere lunchconcerten. Gecombineerd met een bezoek aan de stad Gent en in het laatste weekeinde wellicht de start van de Gentse feesten, loont het dus om af te reizen naar Gent.

Programma

Het programma is hier te vinden: http://www.gentjazz.com/programma/gent-jazz-festival/kalender/

En kaarten zijn te bestellen op: http://www.gentjazz.com/tickets/

later meer info over Gent Jazz.

 

Charles Bradley,  copyright Elizabeth Weinberg
Charles Bradley,
copyright Elizabeth Weinberg