25.2.2014. afgelopen zondag was het schitterend weer. Geen reden om naar binnen te gaan voor een concert zou je denken. Wolf Martini en Denise Jannah lieten de lente echter beginnen in het sfeervolle Haagse Dakota theater. Op het programma nummers van hun cd “Live in Johannesburg”. Met de warme meeslepende stem van jazzdiva Denise Jannah en de virtuoze gitaarbegeleiding van Wolf Martini  was het genieten. Ondanks dat ik deze show inmiddels een paar maal had gezien was het toch weer anders. Beide artiesten zijn in staat door improvisatie telkens weer verrassingen te brengen en ook de humor van het goed op elkaar ingespeelde duo zorgde voor veel lol. Aan bod kwamen nummers als “There will never be another you”, het mooie ingetogen “Skylark” over een leeuwerik en “Nature boy” een bijzondere variant op de hit van George Benson. Maar ook het mooie “Sondongo” naar een Zuid Afrikaans gedicht. Tussen de bedrijven door zorgt Denise Jannah voor een vertaalslag door wat Zuid Afrikaanse woorden te gebruiken en zo het publiek mee te nemen naar de sfeer van Zuid Afrika. Wolf Martini beheerst op zijn beurt de gitaar zo goed dat ie moeiteloos de toon weet te zetten in een nummer en bruggen kan slaan tussen de verschillende delen in een nummer. De warmte en de humor van beiden maakte vervolgens het optreden volledig af. In Dakota was de lente begonnen.

gezien: 23-2-2014: Denise Jannah en Wolf Martini live in Dakota Den Haag, organisatie ProJazz Den Haag

tekst en beeld: maurits van hout