23.1.2014 het zal je maar gebeuren. Plaats je een videoclip op youtube, wordt je ineens gevraagd om het voorprogramma te doen van niemand minder dan Prince. Ook Erykah Baduh was weg van de dames Paris, Amber en Anita en als je dan vervolgens de studio induikt met Nile Rodgers en Adam Lambert voor een project, dan maak je zogezegd een vliegende start door. Dus werd het tijd voor Europa en People’s Place in Amsterdam was de eerste plek waar zij speelden. Een mooie plek, want People’s place biedt de intimiteit van een echte club met een ruimte die het voor het iedereen mogelijk maakt de artiesten goed te zien en te horen.

photo copyright mauritsvanhout
photo copyright mauritsvanhout

De zusters Strother (Paris speelt voornamelijk toetsen en Amber zingt) en Anita Bias  vormen een ijzersterk trio dat R & B laat horen van een goed niveau. Mooie melodieuze nummers met een mooi samenspel van de stemmen van Amber Strother en Anita Bias, met als drijvende kracht Paris Strother achter de piano/keys. Zij was het ook die Anita Bias op school in Boston ontmoette en uiteindelijk de gezamenlijke voorkeur voor muziek wist te bundelen samen met haar zus Amber die stukken schrijft en met een eigen stemgeluid een belangrijke rol in het trio speelt.

De muziek is dromerig en meeslepend zoals het nummer “The Story” waar het allemaal mee begon. De meeste nummers gaan over de liefde en het effect dat liefde heeft op levens van mensen. Soms mierezoet zoals in het nummer “Supernatural” met zinnen als: “I’m in love with everything ’bout you, and I wanna stay here”. En als de liefde even niet helemaal loopt dan vermaken we ons in de tussentijd getuige nummers als “In the meantime”. De dames hebben tot op heden slechts een paar EP’s uitgebracht maar een cd zal nog wel gaan volgen. Zeker met een steun in de rug van mensen als Prince. Jammer was het dat bij deze meestal echte luisternummers achterin de zaak veel geroezemoes was en gepraat werd. Dat schijnt helaas iets van deze tijd te zijn, want je leest het steeds vaker. In een mooie theaterzaal of juist een sfeervolle kerk (zoals even daarvoor in Londen het geval was) komt de muziek dan ook nog mooier tot zijn recht. We gaan zeker nog meer van deze dames horen.

Gezien: King

18.1.2014

Peoples Place Amsterdam

verslag en foto’s Maurits van Hout

Meer foto’s:https://jazzphotographyholland.com/king/ ‎