08.11.2013.

Ondanks een slopende reis vanuit Hannover (D) stapten Jeremy Pelt en zijn dit keer voornamelijk electrische quintet vrolijk op het podium in Terneuzen om vervolgens 2 schitterende sets af te leveren. Hij speelde voornamelijk nummers van zijn laatste cd “Water and Earth”, door recensenten van onder andere “All about Jazz” omschreven als een verfrissend nieuw album waarbij Pelt zijn oude meer traditionele manier van spelen is gaan vervangen door een meer fusion-achtige (mengvorm van muzieksoorten, red.) muziek. Dit zonder daarbij te extreem of te experimenteel te worden. De hele show (terecht ook de Jeremy Pelt Show genoemd) was een bron van energie met daarbij telkens Pelt als de grote aanjager. Maar het was niet alleen Jeremy Pelt. Want saxofoniste Roxy Coss (27!) speelde meer dan overtuigend. Persoonlijk vond ik juist de subtiele, ingetogen ballads van Pelt het sterkste, omdat daar zijn werkelijke beheersing van de trompet het beste tot zijn recht komt. Al met al een perfecte middag in Porgy and Bess, de zaal waar mening top jazzartiest al op het podium stond.

The Jeremy Pelt Show

gezien 3.11.2013 Porgy and Bess Terneuzen

tekst en beeld Eddy Westveer

Copyright all photos Eddy Westveer

Copyright article and website: Maurits van Hout, Jazzphotographyholland.com