zondag 4 november 2012.

 

In het sfeervolle Dakota theater (met herfstbladeren) was het goed toeven tijdens het optreden van Denise Jannah met Wolf Martini. Klein, intiem en met een prachtige akoestiek.  Maar zeker ook gezellig want Jannah  vooral zocht veel contact met haar publiek en dat was echt leuk. Jannah zong vandaag veel gedichten, voornamelijk van haar nieuwe cd “gedicht gezongen”. Jannah heeft haar sporen uiteraard al jaren geleden verdiend in de jazzwereld en lijkt nu vooral te kiezen voor leuke spontane projecten die haar veel creativiteit en ruimte bieden. Vandaar ook dit project.  Zo waren er gedichten van bijvoorbeeld Hans Andreus  en Margo Morisson die gezongen werden en had Jannah voor haar publiek een groot aantal hele leuke improvisaties in verschillende talen. Grappig was het “Moe nie weggaan” in het Zuid Afrikaans, wat uiteraard de vertaling was van “Ne me quitte pas” van Brel. Maar ook de versie van “Have a little faith “ van John Hyat was erg goed.  De warme stem, de leuke enthousiaste verhalen en niet te vergeten het schitterende gitaarspel van Wolf Martini maakten dit een meer dan geslaagde middag met Denise Jannah en Wolf Martini.

Denise Jannah en Wolf Martini is een concert georganiseerd door de Stichting Pro Jazz in Den Haag, een stichting om in de gaten te houden.

Denise Jannah en Wolf Martini live in Dakota Den Haag