De zondag in Antwerpen was prima. Heerlijk weer, overvolle terrastafels en een uitpuilende tent. Muzikaal gezien was het weinig echte jazz, maar meer populaire muziek. Publiekstrekkers als Lady Linn en Jamie Cullum zorgden voor een uitzinnige festivaltent en een heerlijke muzikale familiedag. Daar waar bijvoorbeeld vorig jaar de regen nog een enorme spelbreker was had Jazz Middelheim dit jaar een redelijk goede band met de weergoden. En muzikaal was het ook de moeite waard. De laatste dag was echt weer een jazzdag. En dat merkte je. Minder mensen in de grote tent en minder druk, maar dit kan uiteraard ook te maken hebben gehad met het feit dat de maandag een feestdag was en mensen wellicht ook andere dingen gingen doen. Anyway artiesten als Charlie Haden, Omar Sosa, Randy Weston en Fred van Hove brachten muziek op een hoog niveau. Mij sprak zelf Charlie Haden het meeste aan, al blijft het jammer dat de man niet in beeld wil en zich verdekt opstelt achteraan het podium.

Jazz  Middelheim 2011 bracht meer mensen dan ooit naar het mooie Park den Brandt in Antwerpen en laat zien op elke Jazzkalender te passen en dat na 30 jaar ! Voor een uitgebreider verslag kijk op www.femuz.nl, your festival and musiczine.

Artiesten zijn te vinden op deze site onder het kopje artiesten !

 

Deze slideshow vereist JavaScript.